Beaufort ziet Auxilia-vrijwilligers graag komen

Beaufort is een voorziening voor bijzondere jeugdzorg. In leefgroep Via worden jongeren tussen 12 en 18 jaar die in een complexe leefsituatie zitten opgevangen. Vrijwilligers voor individuele leerhulp zijn er meer dan welkom.

Begeleider Inne Rossaert: β€œIn onze leefgroep zitten regelmatig jongeren die wel wat leerbegeleiding kunnen gebruiken. Vaak kunnen we dat zelf doen, maar afhankelijk van de samenstelling van de leefgroep en het beschikbare personeel is individuele hulp meer dan welkom. Dan kunnen we steeds bij Auxilia terecht.

We hebben hier al een drietal vrijwilligers van Auxilia over de vloer gehad, dat waren steeds zeer positieve ervaringen. De vrijwilligers zijn vlot in het contact en flexibel. Ze blijven zeer betrokken, ondanks dat het soms niet klikt met de jongeren. Veel hangt af van het engagement van de jongere, maar als het klikt halen ook zij veel voldoening uit de begeleiding.”

Veel hangt af van het engagement van de jongere, maar als het klikt halen ook zij veel voldoening uit de begeleiding.”

Zin om vrijwilliger te worden?

Ontdek of het iets voor jou is.

 

Meer informatie

“Vaak kunnen we dat zelf doen, maar afhankelijk van de samenstelling van de leefgroep en het beschikbare personeel is individuele hulp meer dan welkom. Dan kunnen we steeds bij Auxilia terecht.”

Contact